See other templatesSee other templates

Technik żywienia
i usług gastronomicznych

Po tym kierunku będziesz specjalistą kucharzem popiszesz się: prawidłową obsługa konsumenta,  przygotowywaniem ofert gastronomicznych i oczywiście gotowaniem.

o zawodzie

Umiejętności:

  • planowanie i organizacja żywienia w zakładach żywienia zbiorowego i żywienia rodziny
  • funkcjonalne urządzanie zakładów gastronomicznych oraz gospodarstw domowych
  • sporządzanie potraw zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia oraz estetyczne ich serwowanie
  • organizacja cateringu i imprez okolicznościowych

Kwalifikacje w zawodzie:

  • T.06 Sporządzenie potraw i napojów
  • T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Absolwent:

Na pewno odnajdzie się:

  • we wszystkich typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach, domach opieki, itp.
  • może prowadzić własną działalność gospodarczą w zakładach cateringowych, w firmach zajmujących się profesjonalną organizacją przyjęć weselnych i innych podobnych

Adres

Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego

ul. Botaniczna 66

65-392 Zielona Góra

Kontakt

68 451 38 88

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Śledź Nas

Początek strony