
Technik żywienia
i usług gastronomicznych
Po tym kierunku będziesz specjalistą kucharzem popiszesz się: prawidłową obsługa konsumenta, przygotowywaniem ofert gastronomicznych i oczywiście gotowaniem.
o zawodzie
Umiejętności:
- planowanie i organizacja żywienia w zakładach żywienia zbiorowego i żywienia rodziny
- funkcjonalne urządzanie zakładów gastronomicznych oraz gospodarstw domowych
- sporządzanie potraw zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia oraz estetyczne ich serwowanie
- organizacja cateringu i imprez okolicznościowych
Kwalifikacje w zawodzie:
- T.06 Sporządzenie potraw i napojów
- T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Absolwent:
Na pewno odnajdzie się:
- we wszystkich typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach, domach opieki, itp.
- może prowadzić własną działalność gospodarczą w zakładach cateringowych, w firmach zajmujących się profesjonalną organizacją przyjęć weselnych i innych podobnych
Pracownia Gastronomiczna
pracowniaGastronomiczna02.jpg
pracowniaGastronomiczna03.jpg
pracowniaGastronomiczna04.jpg
pracowniaGastronomiczna05.jpg
pracowniaGastronomiczna06.jpg
pracowniaGastronomiczna07.jpg
pracowniaGastronomiczna08.jpg
pracowniaGastronomiczna09.jpg
pracowniaGastronomiczna10.jpg
pracowniaGastronomiczna11.jpg
pracowniaGastronomiczna01.jpg
Pracownia Gastronomiczna
pracowniaGastronomiczna02.jpg
pracowniaGastronomiczna03.jpg
pracowniaGastronomiczna04.jpg
pracowniaGastronomiczna05.jpg
pracowniaGastronomiczna06.jpg
pracowniaGastronomiczna07.jpg
pracowniaGastronomiczna08.jpg
pracowniaGastronomiczna09.jpg
pracowniaGastronomiczna10.jpg
pracowniaGastronomiczna11.jpg
pracowniaGastronomiczna01.jpg