XVI edycja Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik
etap wojewódzki
Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze informuje, że część teoretyczna wojewódzkiego etapu XVI edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik rozpocznie się 15.01.2011 roku o godzinie 10.00 na terenie ZSiPKZ w Zielonej Górze ul. Botaniczna 54, a część praktyczna zostanie przeprowadzona w godz. 11.30 – 15.30 na terenie Piekarni i Ciastkarni REMA Sp. z o. o w Zielonej Górze przy ulicy gen. Dąbrowskiego 45.
Zgodnie z tematem przewodnim tegorocznej edycji - ,,Świat baśni i bajek” przewodniczący komisji etapu wojewódzkiego (po uzgodnieniu z zastępcami) podjął decyzję dotyczącą rodzaju wyrobów konkursowych.
Dla piekarzy – rogale, bagietki i plecionki oraz chleb okolicznościowy (dopuszcza się elementy ciasta martwego).
Dla cukierników- tort, ciasto francuskie, drożdżówki półfrancuskie o dowolnym kształcie (dopuszcza się połfabrykaty i kremy gotowe)