Uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej Bartek Kata i Piotr Krawczyk zakwalifikowali się do konkursu ogólnopolskiego "Gotuj lokalnie" organizowanego przez Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej. Konkurs odbędzie się 22 września w Warszawie Centrum Kulinarnym "Doram". Zawodnicy mają do wykonania danie główne gdzie głównym składnikiem będą: antrykot wołowy, kasza gryczana lub pęczak oraz min. dwa produkty regionalne. Przystawka powinna składać się z wołowiny (do wyboru dowolna część) oraz min. dwa produkty regionalne. W składzie komisji zasiądą znani szefowie kuchni m.in. Marcin Budynek, Jerzy Pasikowski oraz przedstawiciel organizatora. Naszym uczniom serdecznie życzymy wygrania i trzymamy kciuki.

Opiekunowie Halkowicz Mateusz i Piotr Dubec

Regulamin konkursu

Adres

Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego

ul. Botaniczna 66

65-392 Zielona Góra

Kontakt

68 451 38 88

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Śledź Nas

Początek strony