W dniu 17 listopada w Studio Kulinarnym Look Cook odbyły się warsztaty kulinarne z Maciejem Ostrowskim. Tematem były RYBY i ich wykorzystanie w produkcji potraw.
Warsztaty obejmowały dwie części:
- pierwsza- teoretyczna dotyczyła charakterystyki towaroznawczej ryb,
- druga - zajęcia praktyczne - wykorzystanie zdobytych informacji w produkcji potraw.
W warsztatach uczestniczyły uczennice klasy 2tb Kasia Sztajner i Ola Kapela. Dziewczęta przygotowały:
- tatara z tuńczyka z kaparami i limonką oraz majonezem sojowym,
- zupę rybną,
- łososia z pęczakiem, pomidorami i oliwkami,
- steka z tuńczyka z puree kalafiorowym i kurkami.
Potrawy wyglądały bardzo efektownie i były smakowite. Zajęcia były interesujące, koleżanki z naszej szkoły zapowiedziały swój udział w kolejnych warsztatach. Zapraszamy wszystkie klasy gastronomiczne do wzięcia udziału w tego typu szkoleniach kulinarnych.
Naprawdę warto !!!
Anna Banasiak Kazubska (red. JCG)